Díjnet - Cég bemutatása

 

Csatlakozás számlakibocsátóként

Áraink megtekintéséhez regisztráció szükséges

A DÍJNET ZRT.

A Díjnet szolgáltatást a Díjnet Zrt. működteti 2007 óta. A Díjnet Zrt. fő tevékenysége a Díjnet elektronikus számlabemutatási és fizetési rendszer működtetése. A Díjnet Zrt. a hazai piacon jelenleg az egyetlen olyan elektronikus számlázási vállalat, mely szolgáltató-független, és nagytömegű ügyfélkörrel rendelkezik. Ebből következően a hazai piacon egyedülálló módon Társaságunk a legszélesebb körű számlakibocsátói csatlakozásra és egyben a leghatékonyabb felhasználói penetráció elérésére jelent potenciált.

A Díjnet Zrt. szolgáltatása nyújtásához az informatikai infrastruktúrát, a fejlesztési és üzemeltetési erőforrásokat a Díjbeszedő Informatikai Kft-től veszi igénybe. A rendszer üzembiztonsága és működési környezete ISO 9001, 27001 és PCI DSS tanúsítványokkal rendelkezik, ezáltal megfelel a közüzemi-, telekommunikációs- és banki IT biztonsági sztenderdeknek egyaránt. A Díjnetre regisztrált ügyfelek száma meghaladja a 280 000 főt, amely elsősorban az egyéni fogyasztók sokaságát jelenti.

A Díjneten jelen vannak a legnagyobb budapesti közüzemek, mint például a Fővárosi Gázművek Zrt., Budapesti Távhőszolgáltató Zrt., Fővárosi Vízművek Zrt., Fővárosi Csatornázási Művek Zrt., Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt., Fővárosi Kéményseprőipari Kft.

A szolgáltatáshoz a fővárosi közüzemek mellett országos számlakibocsátók is csatlakoztak (Allianz, DRV, DMRV, E.ON, ÉRV, Invitel, MVMP, Nyírségvíz, Szegedvíz, Tigáz, Union Biztosító, UPC stb.). Ezáltal megvalósult egy ún. konszolidátori modell, azaz az ügyfelek számláik többségét egy helyen, egy felületen tekinthetik meg és fizethetik ki, valamint intézhetik ezzel kapcsolatos ügyeiket.

A szolgáltatás során a közüzemek és egyéb számlakibocsátók a számláikat a Díjnetre regisztrált felhasználók számára elektronikusan juttatják el a Díjnet felületén keresztül, ahol a számlák bankkártyás, internetbanki kiegyenlítése mellett, akár az iCsekk mobilfizetés használatára is van lehetőség.

A rendszerben jelenleg havi szinten háromszázezres nagyságrendben kerülnek bemutatásra a számlák. A működés volumenére jellemző, hogy fennállása során a Díjneten keresztül már több mint 10 millió db számlát mutattak be a számlakibocsátók, melyből összesen több mint 30 Mrd Ft értékben egyenlítettek ki a Díjnet felületén.

A rendszer használata jelentősen csökkenti a számlák fizikai disztribúciójával és kezelésével járó kockázatokat, javítva ezzel a számlák határidőre történő kiegyenlítésének esélyét. A rendszer alkalmazásával partnereink a számláik előállítási és célba juttatási költségeinek 30-40%-át tudják megtakarítani.