Díjnet - Cég bemutatása

 

Csatlakozás számlakibocsátóként

Áraink megtekintéséhez regisztráció szükséges

A DÍJNET ZRT.

A Díjnet szolgáltatást a Díjnet Zrt. működteti 2007 óta. A Díjnet Zrt. fő tevékenysége a Díjnet elektronikus számlabemutatási és fizetési rendszer működtetése. A Díjnet Zrt. a hazai piacon jelenleg az egyetlen olyan elektronikus számlázási vállalat, mely szolgáltató-független, és nagytömegű ügyfélkörrel rendelkezik: a Díjneten több mint 30 szolgáltató elektronikus számláinak befizetésére és kezelésére nyújtunk lehetőséget, és a szolgáltatásunkra beregisztrált ügyfélkör meghaladja a 680 000 főt, amely elsősorban az egyéni fogyasztók sokaságát jelenti.

A Díjneten jelen vannak a legnagyobb országos és budapesti közüzemek, mint például az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt., valamint a Díjbeszedő Holding Zrt. és a Főtáv Zrt.

A szolgáltatáshoz regionális víz- és csatornaszolgáltatók, valamint távhő szolgáltatók is csatlakoztak, így partnereink között egyebek mellett megtalálható a DMRV Zrt., a DRV Zrt., valamint a Nyírtávhő Kft.

A közműszolgáltatók mellett telekommunikációs szolgáltatók, biztosítók, továbbá távfelügyeleti szolgáltatást nyújtó cégek is elérhetők kínálatunkban, ügyfeleink többek között a Magyar Telekom Nyrt., a UPC csoport, az Allianz Hungária Zrt., valamint a Criterion Biztonsági Szolgáltatások Zrt. számláit fizethetik ki rendszerünkön keresztül elektronikusan.

Ezáltal megvalósult egy ún. konszolidátori modell, azaz az ügyfelek számláik többségét egy helyen, egy felületen tekinthetik meg és fizethetik ki, valamint intézhetik ezzel kapcsolatos ügyeiket.

A fentiekből következően a hazai piacon egyedülálló módon Társaságunk a legszélesebb körű számlakibocsátói csatlakozásra és egyben a leghatékonyabb felhasználói penetráció elérésére jelent potenciált.

A szolgáltatás során a közüzemek és egyéb számlakibocsátók a számláikat a Díjnetre regisztrált felhasználók számára elektronikusan juttatják el a Díjnet felületén keresztül, ahol a számlák bankkártyás, internetbanki kiegyenlítése mellett akár az iCsekk mobilfizetés használatára is van lehetőség.

A rendszerben jelenleg havi szinten jelenleg közel egy milliós nagyságrendben kerülnek bemutatásra a számlák. A működés volumenére jellemző, hogy a Díjneten keresztüli fizetési tranzakciók összege eléri a havi 5 milliárd forintot.

A rendszer használata jelentősen csökkenti a számlák fizikai disztribúciójával és kezelésével járó kockázatokat, javítva ezzel a számlák határidőre történő kiegyenlítésének esélyét. A rendszer alkalmazásával partnereink a számláik előállítási és célba juttatási költségeinek 30-40%-át tudják megtakarítani.

A Díjnet Zrt. szolgáltatása nyújtásához az informatikai infrastruktúrát, a fejlesztési és üzemeltetési erőforrásokat a Díjbeszedő Informatikai Kft-től veszi igénybe. A rendszer üzembiztonsága és működési környezete ISO 9001, 27001 és PCI DSS tanúsítványokkal rendelkezik, ezáltal megfelel a közüzemi-, telekommunikációs- és banki IT biztonsági sztenderdeknek egyaránt.